Балковий Сергій

photo
Привіт, мене звати Балковий Сергій, я студент 4 курсу ННІ ЕКТ. В цьому році з 2 квітня по 31 липня я проходив виробничу практику в Швейцарії.

Я проживав і проходив практику в маленькому містечку Villigen кантон Аргау на фірмі «MaxSchwarz».Вона спеціалізується на вирощувані більше 10 сортів салатів, кукурудзи, буряку, капусти, картоплі, кабачків, помідорів огірків, баклажанів, гарбузів, цибулі та моркви.


Проживали ми в так званих «бараках». В бараку було 4 кімнати, в яких мешкали по три працівники. В кожній кімнаті був холодильник, стіл і раковина для миття посуду.

Перші півтора місяці, я працював в теплиці де вирощували розсаду різних овочів, яку продавали чи висаджували на своїх плантаціях. Працювали з 6.00 години, а закінчували іноді о 23.00. Тут працювало дуже багато людей з різних країн: Польщі, Португалії, Албанії, Молдови та Росії! Господарство було доволі велике,теплиці якого займали 1,7 га, а парники 1,4 га, в яких в основному вирощували огірки та помідори. 


Теплиця 


Через півтора місяці роботи в теплицях стало менше, і більшу частину робітників перевели працювати в поле. В полі працювати було не легко,

робота під дощем, в холод або спеку. Тут робота починалася о 5.00 та тривала до 18.00. Майже весь час я займався збиранням кабачків «Zucchetti».



Збирання кабачків «Zucchetti».


Окрім цієї роботи ми займалися збиранням різних салатів та цибулі, також всією іншою роботою у полі.




Машина для збирання салатів


Виривання цибулі


У вихідні дні я намагався подорожувати та бувати у гостях колег з України, Росії та Молдови.



Відпочинок з друзями та колегами



Подорож Швейцарією



Незабутня екскурсія в Альпи (гора Säntis, висота якої 2502 м)





Також я був в Італії (Milan та Genova)


Я залишився дуже задоволеним після проходження даної практики, так як там я знайшов дуже багато нових друзів, побачив багато нового, атакож набув значного досвіду у вирощувані овочів. Всім рекомендую відвідати прекрасну країну Швейцарію!

Теги: практика